Blogi ja blogiyhteistyö

Perustin nelisen vuotta sitten kotiin, arkeen, sisustamiseen ja remontoimiseen liittyvän blogin, koska tykkään kirjoittamisesta, halusin opetella valokuvaamista ja nautin siitä, että saan luoda kauneutta ja harmoniaa ympärilleni. Bloggaaminen on hauskaa ja vapauttavaa vastapainoa toimittajan työlleni. Kirjoitan tavallisen kodinlaittajan näkökulmasta haasteineen, ongelmineen, ideoineen ja iloineen.

En tiennyt bloggaamisesta enkä kuvaamisesta aloittaessani juuri mitään, mutta uskoin siihen, että opettelemalla, yrittämällä ja tekemällä kehittyy.  On ollut iso ilo huomata, että työ on tuottanut tulosta ja lukijat ovat löytäneet blogini. Hymyilevä koti -blogissani käy tuhansia lukijoita kuukaudessa. Myös Instagram-tilini on saanut enemmän seuraajia kuin ikinä osasin odottaa. 

Journalististen töiden teossa luovuudelle on asetettu reunaehdot: on tietty aihe tai näkökulma, tietty pituus jaottelu, dead line, sopivuus lehden tyyliin ja linjaan. Bloggaajana minulla on vapaammat kädet. Blogi on oma pieni mediani, jossa voin toteuttaa ideoitani ja luovuuttani vapaammin, kokeilla, nähdä työni tuloksia ja saada oppimisen ja onnistumisen iloa. Olen saanut paljon hyviä ideoita ja vinkkejä toisten blogeista ja Instagram-postauksista, ja toivon, että voin itsekin inspiroida muita. Sosiaalinen media, sisällöntuotanto, vaikuttajamarkkinointi ja moni muu asia on avautunut minulle aivan uudella tavalla. 

Olen tehnyt blogini tiimoilta monenlaisia yhteistöitä yritysten kanssa. Jos blogi- tai Instagram-yhteistyö kiinnostaa, ota yhteyttä!