Blogi ja blogiyhteistyö

Perustin pari vuotta sitten kotiin, asumiseen ja sisustamiseen liittyvän blogin. Blogikirjoittaminen on hauskaa ja vapauttavaa vastapainoa toimittajan työlleni. En ole sisustamisessa minkään sortin asiantuntija, vaan käsittelen aihetta tavallisen kodinlaittajan näkökulmasta haasteineen, ongelmineen, ideoineen ja iloineen. Mutta innostunut olen, ja inspiraatio on hyvä opettaja.

En ole myöskään ammattikuvaaja, mutta uskon, että opettelemalla ja tekemällä kehittyy.  Sitä paitsi, uuden opetteleminen on antoisaa. Olen valtavan iloinen siitä, että sinnikäs työ on alkanut tuottaa tulosta ja lukijat ovat löytäneet blogini. Hymyilevä koti -blogissani käy tuhansia lukijoita kuukaudessa ja  myös siihen liittyvä Instagram-tilini on saanut enemmän seuraajia kuin osasin odottaa.

Lehti- ja nettijuttujen teossa luovuudelle on asetettu reunaehdot: tietty aihe tai näkökulma, tietty pituus, tekstin jaottelu ja dead line, sopivuus lehden tyyliin ja linjaan. Bloggaajana minulla on vapaammat kädet. Blogi on oma pieni mediani, jossa voin toteuttaa ideoitani ja luovuuttani vapaammin, kokeilla, nähdä työni tuloksia ja saada oppimisen ja onnistumisen iloa. Olen saanut paljon hyviä ideoita ja vinkkejä toisten blogeista, ja toivon, että voin itsekin inspiroida muita.

Teen blogini tiimoilta myös yhteistyötä erilaisten yritysten kanssa. Jos blogiyhteistyö koti- ja sisusteluaiheiden tiimoilta kiinnostaa, otahan yhteyttä.